Домашен пилешки пастет

Дата: 30.01.2018
Източник: Таня Атанасова
ТИТЛА: Помощник готвач
Домашен пилешки пастет
 
Необходими продукти:
200 г пилешко филе
400 г пилешки дробчета
2 средно големи глави лук
2 средно големи моркова
30 г краве масло (на стайна температура)
сол и черен пипер (по желание) на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Измийте пилешкото филе и го нарежете на малки парчета. Сложете го в тенджера с вода, да заври.
2
Обелете лука, измийте го и го нарежете на едри парчета. Измийте морковите, обелете ги и ги нарежете на колелца. След като сте отпенили бульона, добавете лука и морковите, да се сварят заедно с месото.
3
Прецедете свареното месо и зеленчуците и ги пасирайте в дълбок съд, с помощта на пасатор.
4
Измийте и почистете дробчетата. Сложете ги да се сварят в тенджера с вода, като не забравяте да отпенвате бульона.
5
Прибавете сварените дробчета към пасираното месо и зеленчуци, сложете маслото и сол на вкус, и пасирайте отново до получаване на хомогенна смес. Ако е необходимо добавете 2-3 с. л. от прецедения бульон.


Съвет:
Сервирайте с препечени филийки!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Невена Тодорова се регистрира в сайта.
Румяна се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Супа топчета по селски
Gabriela Shopova се регистрира в сайта.
b3b36043 се регистрира в сайта.
Violeta Marhova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта