Домашна бисквитена торта

ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.11.2015
Домашна бисквитена торта
 
Необходими продукти:
2 пакета бисквити с какао
800 г заквасена сметана
750 мл прясно мляко
350 г захар
1 пакет вафли


Начин на приготвяне:
1
В купа разбъркваме сметаната със захарта.
2
Затопляме прясното мляко и към него добавяме малко захар.
3
Намазваме дъното на тавата с малко количество от крема, топим бисквитите в топлото мляко и ги редим.
4
Отгоре покриваме с крем и след това - отново редим бисквити. Редуваме така до изчерпване на продуктите, като се завършва с крем.
5
Накрая отгоре настъргваме вафлите.
6
Оставяме тортата за една вечер в хладилник, за да стегне.



Съвети:
Любителите на шоколада може да разтопят шоколад на водна баня и да го прибавят към сметаната, за да се получи кафяв крем.

По желание към крема между пластовете може да се добави банан, нарязан на ситни кубчета.

Аз поръсих половината торта с настърган шоколад и с шоколадови пръчици - за любителите на шоколад у дома.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: