Домат с мус от сирена, праз и зелен лук

Комбинация от домат, меко сирене, праз и зелен лук, поднесени върху основа от зелена салата, гарнирани с ароматен дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2010
Домат с мус от сирена, праз и зелен лук
 
Необходими продукти:
1 домат (средно голям)
2 с. л. заквасена сметана
1/3 пакетче сирене "Крема" (50 г)
1 стрък зелен лук
1/4 ч. ч. ситно нарязан праз лук (20 г)
1–2 листа маруля
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. зехтин
1 с. л. бяло вино
1 ч. л. балсамов оцет
1 ч. л. захар
1 с. л. сок от лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Домат с мус от сирена, праз и зелен лук
Доматът се обелва и се нарязва на шайби, като крайчетата се отделят и се оставят четирите големи.

2
Домат с мус от сирена, праз и зелен лук 2
В купа се смесват заквасената сметана, сиренето "Крема" и ситно нарязаните зелен лук и праз. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Домат с мус от сирена, праз и зелен лук 3
Марулята се накъсва наедро и се подрежда в чинията за сервиране. Върху нея се поставя шайба домат, намазва със сместа от сирене, отново се слага домат и така, докато се използват и четирите отделени шайби.
4
Домат с мус от сирена, праз и зелен лук 4
Продуктите за дресинга се смесват в малка купа. Преди да се сервира, предястието се овкусява с готовия дресинг.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2016
Доматите се белят най-лесно като се цепват на кръстчета в долната част и се пускат във вряща вода за 10 секунди и след това веднага се потапят в студена вода.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: