Доматена супа с булгур

Хем позната, хем по-различна
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Гласове до момента: 231


Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 консерва домати (800 г)
100 г булгур
50 г глава целина
3 скилидки чесън
1 глава лук
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1/2 с. л. захар
1/4 връзка прясна мента
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Доматена супа с булгур
Лукът, чесънът и целината се почистват, наситняват се и се запържват в 2 с. л. от зехтина.
2
Доматена супа с булгур 2
Добавят се пасираните домати и булгурът, и се наливат около 1,2 л вода. Вари се до готовност на булгура.
3
Доматена супа с булгур 3
Овкусява се със сол, черен пипер и захарта.
4
Доматена супа с булгур 4
Сервира се с наситнена мента и останалия зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Супичката е различна и вкусна, хареса ми!
5.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2015
Мъжът ми много я хареса :)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2015
Супата е окей. Малко разнообразие от доматена супа с фиде. Сложих магданоз и кервиз, тъй като нямах мента.
3.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2015
Промених малко рецептака като сложих повече булгур, доста повече, но това е според вкуса на всеки.
2.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
Аз не обичам червени супи и манджи, но тази супичка много ми хареса. Харесва ми и ментата в нея. Има необичаен вкус. Да не говорим пък колко лесно се готви и за нула време...Просто да не повярва човек каква вкуснотия без никакви усилия.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: