Доматена супа с пшеничени ньоки

Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан стерилизирани домати
4-5 скилидки чесън
1 глава лук
300 мл зеленчуков бульон
7-8 с. л. зехтин
1 с. л. гранулирана зелена подправка
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. захар
черен пипер и сол на вкус
120 г извара
100 г сварена пшеница
20 г краве масло
1 яйце
1 с. л. бяло брашно
1 с. л. пшеничен грис
1 с. л. галета
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Доматена супа с пшеничени ньоки
Лукът и чесънът се нарязват наситно, доматите се пасират. Лукът се запържва в тенджера с предварително загретия зехтин, след което се добавят чесънът и пасираните домати. Налива се зеленчуковият бульон и се разбърква.
2
Доматена супа с пшеничени ньоки 2
Супата се овкусява с гранулираната зелена подправка, поръсва се с босилек, захар, сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри на слаб огън.
3
Доматена супа с пшеничени ньоки 3
Сварената пшеница се накълцва на много ситно. Смесва се с кравето масло, изварата, бялото брашно, пшеничения грис и галетата. Накрая се поръсва с черен пипер и сол, добавя се яйцето и всичко се разбърква добре.
4
Доматена супа с пшеничени ньоки 4
С помощта на 2 лъжици от сместа се оформят ньоки. Потапят се в тенджера с подсолена вряща вода и се варят, докато изплуват на повърхността.
5
Доматена супа с пшеничени ньоки 5
Готовата супа се сваля от котлона и се пасира. Сервира се, като във всяка порция се слагат и по няколко от готовите пшеничени ньоки.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: