Емпанадас

Гост: Алехо Ернан Таубе
Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2005
Емпанадас
 
Необходими продукти:
350 г брашно
150 г маргарин
1 ч. л сол
250-300 г телешки шол
100 г маргарин
2 печени стерилизирани червени чушки
1 голяма глава лук
50 г стафиди
50 г маслини (без костилките)
1 щипка кимион
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Емпанадас
Продуктите за тестото се смесват. Замесва се твърдо тесто, от което се разточват няколко диска.
2
Емпанадас 2
Месото се нарязва на кубчета, лукът – наситно. В загрят тиган се стопява маргаринът, в него се запържва лукът и когато се зачерви, се прибавя месото. Прибавят се риганът, червеният пипер и кимионът.
3
Емпанадас 3
Накрая се слагат нарязаните надребно чушки, маслините и стафидите.
4
Емпанадас 4
Във всеки от разточените тестени дискове се поставят по 2 лъжици от плънката. Дисковете се затварят във формата на полумесец.
5
Емпанадас 5
Отгоре се намазват с разбит жълтък, подреждат се в намазенена и набрашнена тава. Пекат се в силно загрята фурна при температура 200-220 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: