Цяло гергьовско агне

Източник: Бон Апети
Дата: 05.05.2001
Цяло гергьовско агне
 
Необходими продукти:
1 агне (8-10 кг)
3-4 с. л. червен пипер
200 г краве масло
1 връзка калоферче
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен
2 връзки лапад
3 връзки зелен лук
1 кг ориз
500 г гъби
1 агнешки комплект
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Цяло гергьовско агне

Агнешкият комплект се сварява и се нарязва надребно. Лукът се задушава в половината масло, прибавят се гъбите, дреболиите, ориза, част от бульона и се вари, докато оризът омекне. Прибавят се подправките и солта.


2
Цяло гергьовско агне 2
Агнето се пълни с плънката, коремът се зашива с конец. На дъното на тавата се поставят чисти лозови клонки. Върху тях се слага агнето, намазва се отвън с останалото масло и се поръсва с червен пипер.
3
Цяло гергьовско агне 3
Отгоре се завива с булото и се покрива с листата лапад. Сипва се около половин педя вода. Тавата с агнето се покрива с алуминиево фолио и се пече 4-5 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: