Греяно вино - комбинирана рецепта

Съдържа най-ароматните подправки и плодове
Източник: Marielazz
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 03.05.2020
Греяно вино - комбинирана рецепта
 
Необходими продукти:
1 бутилка червено вино
1 ябълка (сладка, средно голяма)
1 лимон (средно голям)
1 портокал (средно голям)
1 ч.ч. захар
2 пръчици канела
7 зърна черен пипер
4 карамфилчета
1 щипка индийско орехче (малка)
2-3 ванилии


Начин на приготвяне:
1
В по-голяма тенджера се нарязва ябълката на кубчета, а лимонът и портокалът на по-едри кръгчета (напреки на плода). Добавят се подправките, захарта и всичко се залива с виното.
2
Тенджерата се поставя на котлона и се похлупва. Важно е виното да не завира. Когато доближи степен близка до завиране, се намалява температурата на котлона и се бърка, за да могат съставките да пуснат аромата си. След 3-4 минути се дръпва от печката и тенджерата се оставя захлупена за около 1 час.
3
След това се отваря, разбърква се и с ръце се изстискват леко плодовете, за да пуснат още от сока си. После те се изхвърлят и цялото вино се прецежда няколко пъти, за да се премахне и утайката от подправките. Сервира се горещо.

Съвет:
Греяното вино може да се съхранява пресипано в бутилка или да остане в тенджерата, където е било.

Пие се в керамични чаши, за да държат топлината.

Хубаво е за пиене както топло, така и на стайна температура.

Съвет:
Греяното вино може да се съхранява пресипано в бутилка или да остане в тенджерата, където е било като се сипва по чашите (пие се в керамични чаши, за да държат топлината) с черпак. Хубаво е за пиене както топло, така и на стайна температура, като когато е горещо е по-хубаво.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: