Гулаш с кисело зеле

Пищно и богато зимно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка
500 г кисело зеле
250 г паста („Папардели“)
1 л телешки бульон
750 мл червено вино
6 скилидки чесън
4 червени чушки
2 глави лук
2 с. л. сладък червен пипер
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. олио
2 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. майоран
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
заквасена сметана за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Гулаш с кисело зеле
Половината от чушките, едната глава лук и 3 скилидки чесън се почистват и се смилат. Овкусяват се с 1 с. л. сол и се разбъркват.
2
Гулаш с кисело зеле 2
Месото се реже на едри кубчета. Залива се с лученото пюре и се оставя да се маринова за 1 нощ.
3
Гулаш с кисело зеле 3
След това се почиства от маринатата и се подсушава добре. Запържва се до златисто в 2 с. л. олио. Изважда се.
4
Гулаш с кисело зеле 4
В същия съд се слага доматеният концентрат и се запържва за минута.
5
Гулаш с кисело зеле 5
Добавят се двата вида червен пипер, разбърква се и веднага се налива виното, като продължава да се бърка, за да се деглазира.
6
Гулаш с кисело зеле 6
Налива се бульонът и се слага нарязаното наситно кисело зеле.
7
Гулаш с кисело зеле 7
Връща се месото, овкусява се с майорана и дафиновите листа. Готви се около час и половина.
8
Гулаш с кисело зеле 8
Останалите чушки, лук и чесън се почистват, режат се на кубчета и се слагат в тенджерата. Готви се още 30–40 минути.
9
Гулаш с кисело зеле 9
Ястието се сервира върху сварена паста и се гарнира със заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: