Гювече с колбас, сирене, пушено сирене, яйце и прясно мляко

Дата: 07.09.2018
Източник: Saleene
ТИТЛА: Чирак
Гювече с колбас, сирене, пушено сирене, яйце и прясно млякоГювече с колбас, сирене, пушено сирене, яйце и прясно млякоГювече с колбас, сирене, пушено сирене, яйце и прясно млякоГювече с колбас, сирене, пушено сирене, яйце и прясно млякоГювече с колбас, сирене, пушено сирене, яйце и прясно мляко
 
Необходими продукти:
2 средно големи домата
4 пушени кренвирша
2 средно големи глави кромид лук
бяло саламурено сирене
4 яйца
ронена балканска чубрица
смлян сминдух
червен пипер (пушен или лют)
босилек
4 ч. ч. прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се почиства и се нарязва на ситно, задушава се в тиган, докато леко се карамелизира. След това се добавят доматите, щипка сол и щипка захар. Сваля се от огъня и се добавя босилек на вкус.
2
В гювечетата се слага първо от приготвения доматен сос (около 1 пръст на дъното).
3
След това се добавя плочка бяло саламурено сирене (с дебелина от около 1 см).
4
Върху нея се нареждат нарязаните на кръгчета кренвирши, така че да покрият всичко.
5
След това се нарежда пушеното сирене - отново така, че да покрие максимално всичко.
6
Накрая се залива със сместа от разбитите яйца, мляко и ронена чубрица.
7
Похлупвате с капак и печете около 15-20 минути (зависи от фурната).


Съвети:
По желание може да се добави люта чушка.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта