Гювече с колбас, сирене, пушено сирене, яйце и прясно мляко

Дата: 07.09.2018
Източник: Saleene
ТИТЛА: Чирак
Гювече с колбас, сирене, пушено сирене, яйце и прясно млякоГювече с колбас, сирене, пушено сирене, яйце и прясно млякоГювече с колбас, сирене, пушено сирене, яйце и прясно млякоГювече с колбас, сирене, пушено сирене, яйце и прясно млякоГювече с колбас, сирене, пушено сирене, яйце и прясно мляко
 
Необходими продукти:
2 средно големи домата
4 пушени кренвирша
2 средно големи глави кромид лук
бяло саламурено сирене
4 яйца
ронена балканска чубрица
смлян сминдух
червен пипер (пушен или лют)
босилек
4 ч. ч. прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се почиства и се нарязва на ситно, задушава се в тиган, докато леко се карамелизира. След това се добавят доматите, щипка сол и щипка захар. Сваля се от огъня и се добавя босилек на вкус.
2
В гювечетата се слага първо от приготвения доматен сос (около 1 пръст на дъното).
3
След това се добавя плочка бяло саламурено сирене (с дебелина от около 1 см).
4
Върху нея се нареждат нарязаните на кръгчета кренвирши, така че да покрият всичко.
5
След това се нарежда пушеното сирене - отново така, че да покрие максимално всичко.
6
Накрая се залива със сместа от разбитите яйца, мляко и ронена чубрица.
7
Похлупвате с капак и печете около 15-20 минути (зависи от фурната).


Съвети:
По желание може да се добави люта чушка.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Virjiniq Gyokova се регистрира в сайта.
Silviya Vangelova се регистрира в сайта.
Vasil Kirkov се регистрира в сайта.
Катя сготви Катмер
Тата се регистрира в сайта.
Anka Anka коментира рецептата Дробчета по селски
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта