Гювеч с патладжан и гъби

Дата: 06.10.2018
Източник: Teodorina Tsankova
ТИТЛА: Помощник готвач
Гювеч с патладжан и гъби
 
Необходими продукти:
1 патладжан
1/2 глава лук
200 г гъби
150 мл готварска сметана
1 с. л. заквасена сметана
1 кубче гъбен бульон
1 с. л. майонеза
100 г кашкавал (настърган)
1 с. л. зеленчукова подправка
олио за пържене
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се нарязват на филийки, поръсват се със сол и се оставят за 30 минути да се отцедят от горчивия сок. Нарязват се на жулиен, заедно с гъбите и се задушават в тиган със запържения ситно нарязан лук.

2
След като течността се изпари, се добавя кубчето гъбен бульон и се полива с готварската сметана, предварително смесена с майонезата.
3
Подправя се със зеленчуковата подправка, добавя се заквасената сметана и се задушава 7–10 минути, докато сосът се сгъсти.

4
Тиганът се отстранява от огъня и сместа се прехвърля в подходящ съд за печене. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и се пече около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimir Gekov се регистрира в сайта.
Петя Банова се регистрира в сайта.
Katia Vasileva се регистрира в сайта.
МАРИЯНА се регистрира в сайта.
100ева се регистрира в сайта.
Gabriela Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта