Хумус

Дата: 11.11.2018
ТИТЛА: Помощник готвач
Хумус
 
Необходими продукти:
1 консерва нахут от 400 г или 265 г отцедено тегло
2 с. л. сусамов тахан
сокът на 1/2 лимон
4-5 с. л. зехтин "Екстра върджин"
1 скилидка чесън (пресована)
5-6 стръка пресен магданоз (нарязан на средно)
4-5 с. л. от течността на консервата
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
В дълбоката купа на пасатора изсипах отцедения нахут, добавих тахана, лимоновия сок, чесъна, магданоза, зехтина, сол на вкус и 3 с.л. от течността на консервата.
2
Пасирах до гладка смес, като добавих и останалата течност, за да се получи не прекалено гъста, но не и много рядка консистенция.
3
Прехвърлих в чиния, напръсках с още малко зехтин, декорирах с маслини и оставих в хладилника, за да се охлади добре. Освен препечен хляб, на хумуса му подхожда и чаша студено, бяло вино.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


яна се регистрира в сайта.
Зорница Тодорова коментира рецептата Яхния от нахут
Чародейка коментира рецептата Пастет от гъби
Чародейка коментира рецептата Аджика с орехи
Чародейка коментира рецептата Гъби в соев сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта