Пълнени домати по малтийски

С каперси и аншоа
Източник: Бон Апети
Дата: 25.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи домата
2 скилидки чесън
5–6 филийки хляб
4 филета аншоа (големи)
2 стръка магданоз
2 стръка мента
60 мл зехтин
1 с. л. червен винен оцет
1 с. л. каперси
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати по малтийски
Доматите се разполовяват и се издълбават. Овкусяват се със зехтин и сол.
2
Пълнени домати по малтийски 2
Хлябът се смила и се разбърква с 30 мл зехтин. Трохите се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – за 5–7 минути. Оставят се, да се охладят.
3
Пълнени домати по малтийски 3
Каперсите, ментата, магданозът и аншоата се нарязват на ситно.
4
Пълнени домати по малтийски 4
Чесънът се стрива на паста с малко сол. Трохите се смесват с каперсите, чесъна, аншоата, ментата и магданоза. Овкусяват се с оцет, останалия зехтин и сол.
5
Пълнени домати по малтийски 5
Доматите се пълнят с ароматните трохи и се оставят поне за 30 минути в хладилник.
6
Пълнени домати по малтийски 6
Сервират се с още мента, магданоз, зехтин и сол.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2020
Много ни харесаха ! Благодаря за рецептата!
1.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2020
Лесна и изключително вкусна рецепта, препоръчвам на всички!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: