Ирландски хляб „Бармбрак“

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 15.09.2023
Ирландски хляб „Бармбрак“
Ирландски хляб „Бармбрак“
 
Необходими продукти:
за предфермента:
45 г квас
1 ч.л. захар
45 мл вода
45 г брашно

за основното тесто:
83 мл вода
28 г кафява захар
158 г брашно
1 щипка сол
28 г масло
88 г сушени плодове (стафиди, вишни и боровинки)
натрошени бадеми
предфермента
1 яйце


Начин на приготвяне:
1
Продуктите за предфермента се замесват от предната вечер, за да е готов на сутринта.

2
Брашното, маслото и солта се претриват с пръсти, докато се образуват трохи. Слагат се сушените плодове, бадемите и захарта и се разбърква.
3
Прави се кладенче, в което се изсипват предфермента и разбитото яйце. Омесва се меко и лъскаво тесто. Оставя се на топло да втаса, докато увеличи обема си поне 50% (около 6 часа).
4
Оформя се на руло и се слага в намаслена форма за печене. Втасва на стайна температура до удвояване на обема – около 4 часа.
5
Пече се 20 минути на 230 градуса с пара и пак толкова време без пара на 210 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: