Касапски сарми

Те са за всички, които гледат пренебрежително на зеленчуците и търсят изобилие от месо в едно ястие. Това е храна за най-струдените дни на зимата
Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2013
Касапски сарми
 
Необходими продукти:
700 г свински черен дроб
100 г сланина
300 г свински гърди
150–200 г було
1 голяма глава лук
6 люти чушки „Шипка”
1 с. л. олио
300 мл телешки бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Касапски сарми

Булото се измива и се накисва в хладка вода. Черният дроб, свинските гърди и сланината се нарязват на кубчета.

 

 


2
Касапски сарми 2

Лютите чушки и лукът се наситняват.

 


3
Касапски сарми 3

Продуктите се смесват, овкусяват се със сол и черен пипер, налива се олиото и се разбърква добре.

 


4
Касапски сарми 4

Булото се нарязва на парчета с големина 20х20 см и се разстила на дъска.

 


5
Касапски сарми 5

Сместа се разпределя в парчетата було и се завиват сарми.

 


6
Касапски сарми 6

Подреждате се в тава и се заливат с бульона. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути.






Съвет: От тези продукти се получават 12 сарми - предвидени са по 2 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: