Кесадия с пилешко месо

За вкусно похапване по всяко време на деня
Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2015
Кесадия с пилешко месо
 
Необходими продукти:
4 мексикански тортили
200 г пилешко филе
2 печени червени чушки
1/2 глава червен лук
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. риган
200 г сирене „Моцарела“
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се овкусява с кимиона, ригана, сол и черен пипер и се готви в половината от маслото (може и на грил), от всички страни, до златисто. След това се изважда от съда и се нарязва на лентички.
2
Една тортила се слага в тиган за палачинки, маже се с част от останалото масло, и отгоре се разпределят част от пилешкото месо, част от наситнените лук и печена чушка. Поръсва се с половината от накъсаната моцарела и върху продуктите се слага друга тортила, също намазана с масло.
3
Готви се на умерен огън, като се обръща, за да стане хрупкава и от другата страна. След това се реже на триъгълничета – като торта.

4
По същия начин се приготвя и другата тортила.
5
По желание сандвичите се поднасят с песто „Дженовезе“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: