Кифла „Босата контеса“

Американска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2009
Кифла „Босата контеса“
 
Необходими продукти:
1 лист бутертесто (200 г)
10-15 орехови ядки
70-80 г краве масло
50 г стафиди
8 с. л. кафява захар
2-3 с. л. кристална захар
2-3 с. л. масло за намазване
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Кифла „Босата контеса“
Студеното краве масло се поръсва с 4 с. л. кафява захар и се разбива в блендер или се намачква с вилица.
2
Кифла „Босата контеса“ 2
Във форма за мъфини се поставят по 1 пълна ч. л. от сместа и отгоре се слагат разрязани на две орехови ядки.
3
Кифла „Босата контеса“ 3
Листът бутертесто се слага върху набрашнена повърхност и се изтънява с помощта на точилка.
4
Кифла „Босата контеса“ 4
Намазва се с 2-3 с. л. разтопено масло и се поръсва с останалата кафява захар, кристалната захар, канелата и стафидите.
5
Кифла „Босата контеса“ 5
Листът се навива на руло, краищата се отстраняват и се нарязва на цилиндърчета с височина, малко по-голяма от формата за печене.
6
Кифла „Босата контеса“ 6
Цилиндърчетата се поставят във формата за мъфин и десертът се пече във фурна при температура 200 градуса около 20-30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: