Козуначени кексчета със сушени плодове
Лора и Стоян
350 г брашно (+ за замесване) 20 г захар 7 г суха мая Dr.Oetker 200 мл прясно мляко + 20 мл за намазване 50 мл олио 2 яйца 1 ч.л. сух риган 1 ч.л. сол 200 г сирене котидж 100 г сирене пармезан 100 г кашкавал от краве мляко за поръсване на вкус сол и черен пипер |
1 | ![]() | Млякото се затопля леко и в него се разтварят маята и захарта. |
2 | ![]() | Брашното се разбърква със солта и ригана. |
3 | ![]() | Оформя се кладенче, в което се наливат млякото с маята и олио. |
4 | ![]() | Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. |
5 | ![]() | След това се разточва на кора (5 мм), от която се изрязват триъгълници. |
6 | ![]() | Пармезана се настъргва и се смесва със сиренето котидж. Овкусява се със сол и черен пипер. |
7 | ![]() | Върху всеки триъгълник се слага от плънката. Завиват се кифлички и се подреждат в тави с незалепващо покритие. |
8 | ![]() | Намазват се с жълтъците, разбъркани с мляко и се поръсват с кашкавала. |
9 | ![]() | Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
18.05.2020 Страхотна рецепта!!! Замених сиренето котидж с кашкавал.
| ![]() |
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...