Кокосово масло

Домашно приготвено уханно масло
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г неподсладени пълномаслени кокосови стърготини


Начин на приготвяне:
1
Кокосово масло
Кокосовите стърготини се смилат в блендер, при периодично разбъркване, до получаване на течно масло – около 5 минути.



2
Кокосово масло 2

Съвет:
По желание може да замразите готовото кокосово масло и в последствие за го използвате за приготвянето на различни сладкиши.

Можете и да го налеете в силиконови формички или пластмасови чашки и да го оставите в хладилник да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2017
Дарко, може да се съхранява толкова дълго, колкото е срокът за съхранение на кокосовите стърготини, които си използвал за приготвянето му.
9.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2017
Колко време може да се съхранява.
8.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2016
Кокосовото масло се добива чрез изцеждане на млякото от стърготините ,което след това се вари и пак се прецежда или се оставя да престои в хладилник ,за да се отдели мазнината по естествен начин.
7.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2014
Доста търпение трябва да има човек хихих :)
6.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2014
Направих го в по-малко количество и в блендера на пасатора. Може би с робот ще стане по-бързичко, но и така се получи. Прилича на кокосова мана, която бях купувала по Интернет. Ще го използвам за домашни бонбони Рафаело, които ще приготвя за имения ден на дъщеря ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Яхния от леща и картофи
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: