Корона от кюфтета

Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2002
Корона от кюфтета
 
Необходими продукти:
600 г телешка кайма
1 глава лук
1 ч. л. риган
1/4 ч. л. смляно индийско орехче
1/2 ч. л. сол
1 яйце
олио за намазване
500 г зелен фасул
3 моркова
1 скилидка чесън
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка копър
1 ч. л. горчица
1 с. л. олио
50 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Корона от кюфтета
Каймата се омесва с настъргания на ситно ренде лук. Прибавят се риганът, индийското орехче, солта и яйцето.
2
Корона от кюфтета 2
От добре омесената кайма се оформят кюфтета, подреждат се в намазана с олио тава и се пекат в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна по 10 минути от всяка страна.
3
Корона от кюфтета 3
Зеленият фасул се почиства и се нарязва на равномерни парчета. Вари се 20 минути в кипнала подсолена вода. Чесънът се счуква в хаванче. Прибавят се магданоз, копър, горчица и олио и се счуква, докато стане каша.
4
Корона от кюфтета 4
Морковите се нарязват на тънки ивички и се сотират за 3 минути в загрятото масло. Прибавят се чесновата каша, изцеденият зелен фасул и сол. Налива се малко вода и се задушава няколко минути.
5
Корона от кюфтета 5
Ястието се сервира, като кюфтетата се поставят в порционни чинии, а около тях се аранжира гарнитурата. По желание в средата на всяка порция се поставя издълбана шайба лук и се пълни с кетчуп.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: