Кюфтета по овчарски

Много апетитни и много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г смляно телешко месо
250 г смляно агнешко месо
400 г кисело мляко
200 г овче саламурено сирене
3 яйца
4 скилидки чесън
1 глава лук
1 филия бял хляб
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. сода
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета по овчарски
Лукът се наситнява. Хлябът се накисва във вода.
2
Кюфтета по овчарски 2
Двата вида мляно месо се смесват с отцедения хляб, 1 яйце, лука, 1/2 ч. л. чубрица, червен пипер, сол и черен пипер на вкус.
3
Кюфтета по овчарски 3
Разбърква се добре и каймата се оставя в хладилник за около час. След това се оформят средно големи кюфтета.
4
Кюфтета по овчарски 4
Пържат се в загрятото олио до златисто и полуготовност.
5
Кюфтета по овчарски 5
Подреждат се в тава.
6
Кюфтета по овчарски 6
Заливат се със смес от 2 разбити яйца, киселото мляко, намачкания чесън, натрошеното сирене, содата, 1/2 ч. л. чубрица, сол и черен пипер на вкус.
7
Кюфтета по овчарски 7
Пекат се около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
8
Кюфтета по овчарски 8
Поднасят се горещи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: