Мъфини с пушена сьомга

Малки бижута, достойна украса за празничната ви трапеза
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
100 г царевично брашно
100 г пушена сьомга
1 пакетче бакпулвер (10 г)
4 яйца (размер L)
125 г краве масло
150 мл прясно мляко
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
250 г крем сирене
1 връзка копър
2 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Мъфини с пушена сьомга
В купа се смесват двата вида брашно, бакпулверът, сол и черен пипер на вкус.
2
Мъфини с пушена сьомга 2
В друга купа с телена бъркалка се разбиват яйцата, прясното мляко и разтопеното краве масло.
3
Мъфини с пушена сьомга 3
Двете смеси се събират, към тестото се добавят наситнените сьомга и копър и се разбърква.
4
Мъфини с пушена сьомга 4
В тава за мъфини с 12 дупки се поставят хартиени формички за мъфини. Сместа се разпределя в тях. Мъфините се пекат в загрята на 180 градуса с вентилатор за около 25 минути.
5
Мъфини с пушена сьомга 5
В купа се смесват крем сиренето, лимоновият сок и наситнен копър, по желание се подправя със сол и черен пипер.
6
Мъфини с пушена сьомга 6
Охладените мъфини се гарнират с крем сиренето.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2025
Много вкусни. Следващия път ще сложа повече риба.
5.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2014
Много вкусна закуска,но не бива да се прекалява,защото стават малко тежки може би от комбинацията между маслото и пушената сьомга.Препоръчвам за любителите на рибата и морските деликатеси!Би станало много добре и с ролца от раци.
4.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2014
Това са първите мъфини, които съм правила и се получиха идеално :)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2014
Крема сирене и сьомгата и зелена \"меродийка\" разкошна комбинация, винаги печеливша!! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2014
Невена, няма проблем да замениш сьомгата с друга пушена риба по твой вкус :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: