Палачинки с царевица и бекон

Златисти и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 кочана царевица
200 г бекон „Панчета“ (на ленти)
150 г сирене „Чедър“
120 г брашно
40 г чушки „Халапеньо“ от буркан (нарязани)
150 мл прясно мляко
2 яйца
1/2 връзка кориандър
4 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за соса:
150 г цедено кисело мляко
2 печени червени чушки
1 скилидка чесън
2 стръка кориандър
1/2 ч. л. пушен лют червен пипер
1 щипка кимион
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Палачинки с царевица и бекон
Беконът се запича на сух тиган, докато стане златист и хрупкав. Отцежда се от излишната мазнина върху кухненска хартия и се накълцва.
2
Палачинки с царевица и бекон 2
Чедърът се настъргва на едро ренде.
3
Палачинки с царевица и бекон 3
Чушките „Халапеньо“, кориандърът и пресният лук се накълцват.
4
Палачинки с царевица и бекон 4
Зърната царевица се отделят от кочана с помощта на нож. Слагат се в купа. Към тях се прибавят беконът, чушките „Халапеньо“, настърганият „Чедър“, пресният лук и кориандърът. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.
5
Палачинки с царевица и бекон 5
Добавят се яйцата, брашното и млякото и се разбърква, трябва да се получи тесто, като за американски палачинки.
6
Палачинки с царевица и бекон 6
В тиган се загрява олио. С лъжица се взима от сместа и в тигана се оформят малки палачинки. Пържат се от двете страни.
7
Палачинки с царевица и бекон 7
Чушките за соса се пюрират с кориандъра, чесъна, пушения пипер, кимиона и сол на вкус.
8
Палачинки с царевица и бекон 8
Ароматното пюре се смесва с цеденото мляко. Палачинките се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2023
Много вкусни и истински аламинут, но признавам, че нямах подръка всичко нужно - липсваха ми кориандър и пресен лук, а беконът замених с шунка, която не запичах; сервирах ги с вашата бърза лятна туршия. При първа възможност ще повторя, спазвайки точната рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: