Мъфини с шоколад

Източник: Маринела
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 16.11.2015
Мъфини с шоколад
Мъфини с шоколад
 
Необходими продукти:
1 яйце
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. краве масло (125 г)
1/2 ч. ч. кисело мляко
5 ч. л. какао
1/2 ч. ч. захар
1 бакпулвер
шоколад (натурален, млечен, или с ядки)


Начин на приготвяне:
1
Захарта и яйцето (задължително със стайна температура) се разбиват добре - по възможност с миксер, ако нямате миксер може и с тел за разбиване, но тогава ще ви се наложи да бъркате доста по-дълго и доста по-упорито.
2
Пресявате брашното, бакпулвера и какаото през сито.
3
Разбивате млякото и маслото, което сте разтопили предварително.
4
Смесвате първо течните продукти, а после малко по малко добавяте и сместа от брашното и какаото, като накрая прибавяте и начупения на дребни парченца шоколад.
5
След като сте готови със сместа трябва да подготвите формата за мъфини, като поставите хартиени кошнички в отворите на формата и в тях разпределите сместа, като не пълните кошничките догоре, а около 3/4 от техния обем, защото при печене мъфините се надигат много и ако напълните кошничките догоре ще прелеят. Количеството смес, която трябва да сложите във формата е от значение, за да постигнете желания вид на мъфините. Ако сложите твърде малко, то при печене те няма да изпълнят формичката, ако сложите пък твърде много, то мъфините ще прелеят.
6
Изпичате мъфините до готовност.



Съвет:
Ако ползвате силиконова форма за мъфини не са ви необходими хартиени кошнички, защото след изпичане няма да имате проблем да извадите готовите кексчета от формичките. Но ако решите да не ползвате хартиените кошнички, ще лишите вашите мъфини от тяхното очарование, защото именно тези малки шарени хартийки придават симпатичен вид на мъфините.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: