Моят чийзкейк с тиква

ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.11.2009
Моят чийзкейк с тиква
 
Необходими продукти:
2 пакета бисквити "Ореховка"
1 пакетче краве масло
500 г извара (безсолна и кремообразна)
1 или 1/2 кутийка от най-малките течна сладкарска сметана
1/2 кутийка (100 г) заквасена сметана
1 бебешко бурканче домашен мед (от рапица, акациев или боров)
кората на 1/2 малък лимон
500 г тиква (сварена на пара)
1 к. ч. пудра захар
1 пакетче канела (или по-малко)
1 капсула есенция ром


Начин на приготвяне:
1
Бисквитките се смилат в блендер, изсипват се в тава за торта с диаметър - 28-30 см. Маслото се разтопява за около  1 минута в микровълнова фурна, слага се при бисквитките и се омесва с вилица. Притиска се хубаво с лъжица, заглажда се, опаковах в стреч фолио и се прибира в хладилник.
2
Кремът се приготвя, като изварата се изсипва в купа, сметаната се разбива и се прибавя към изварата. Прибавят се половината заквасена сметана, медът, настърганата кора на лимона, разбива се с миксер на бавен оборот, може и само с телена бъркалка.
3
Сместа се изсипва върху вече малко охладения бисквитен блат, заглажда се.
4
Кремът от тиква се приготвя, като се задушава тиквата в малко вода или на пара, а след това я пасираме вече изстудена и изцедена добре, заедно с пудрата захар и ароматите. Изсипва се тиквеният крем, отгоре - белият крем и се заглажда. Чийзкейкът трябва да престои поне 1 час в хладилник, може да се консумира скоро след приготвянето му.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: