Къри с риба

Леко пикантно и много ароматно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г филе от толстолоб (или друга риба)
30 г корен джинджифил
1 консерва кокосово мляко (400 мл)
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. олио
2 ч. л. кориандър
2 ч. л. куркума
1 ч. л. черен синап
1 ч. л. кимион
1/2 ч.л. червен лют пипер
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
150 г жасминов ориз
1/2 връзка пресен кориандър


Начин на приготвяне:
1
Къри с риба
Синапът се запържва в сгорещеното олио.
2
Къри с риба 2
Добавя се накълцаният лук и се запържва на умерен огън. Подправя се с куркумата, кимиона, лютия пипер, кориандъра и се разбърква, докато подправките леко се запържат.
3
Къри с риба 3
Прибавят се и наситнените чесън и джинджифил, и се запържват за кратко. Наливат се 150 мл вода и кокосовото мляко.
4
Къри с риба 4
Ястието се оставя да къкри 1–2 минути и се слага рибата, нарязана на едри парчета. Котлонът се изключва и се готви така под капак 10 минути - пошира се. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Къри с риба 5
Оризът се измива много добре и се накисва във вода, докато побелее. Отцежда се и се вари във вода в съотношение 1 към 3.
6
Къри с риба 6
Кърито се поднася с ориза и пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: