Мусака с кисело зеле и наденица

Вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г кисело зеле
300 г сурово сушен колбас „Петрохан“
4 големи картофа
4 скилидки маринован чесън (от туршия)
2 с. л. олио (+ за намазване)
1 с. л. дижонска горчица
1/2 с. л. червен пипер
1 ч. л. копърово семе
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусака с кисело зеле и наденица
Чесънът се нарязва наедро и се запържва в олиото.
2
Мусака с кисело зеле и наденица 2
Добавя се колбасът, нарязан на кубчета. Ароматизира се с копъровото семе и се разбърква.
3
Мусака с кисело зеле и наденица 3
Прибавя се нарязаното на не много ситно кисело зеле. Овкусява се с горчицата и червения пипер.
4
Мусака с кисело зеле и наденица 4
Картофите се белят и се режат на тънки шайби. Половината се подреждат на дъното на намазана с олио тава.
5
Мусака с кисело зеле и наденица 5
Отгоре се изсипва зелето с колбаса, покрива се с останалите картофи, намазва се с олио и се посолява.
6
Мусака с кисело зеле и наденица 6
Тавата се покрива с алуминиево фолио. Ястието се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Мусака с кисело зеле и наденица 7
След това фолиото се отстранява и мусаката се запича до златисто – за около 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: