Нудълс със зеленчуци

Източник: Михаела
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 29.02.2016
Нудълс със зеленчуци
Нудълс със зеленчуци
Нудълс със зеленчуци
Нудълс със зеленчуци
Нудълс със зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 пакет нудълс за уок (250 г)
1/2 пакет „Китайски микс“ (200 г)
2 глави лук
2 глави червен лук
3-4 с. л. соев сос
олио
100-200 г пресен или замразен карфиол (по желание)
150-200 г микс от гъби (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Двата вида лук се режат на полумесеци и се запържват в силно сгорещена мазнина, в уок тиган (или в по-дълбок тиган).
2
След това се прибавят китайският микс, карфиолът и гъбите.
3
Задушава се, докато зеленчуците омекнат, след което се подправя със соев сос на вкус.
4
През това време нудълсите се заливат с гореща вода или зеленчуков бульон (според указанията върху опаковката им).
5
След като течността се абсорбира, нудълсите се изсипват при зеленчуците, разбъркват се и се оставят да поемат от ароматите и соковете на зеленчуковата смес. Може да се добави още соев сос и 1-2 с. л. бяло вино.


Съвет:
Вместо готов замразен китайски микс могат да се използват пресни зеленчуци, но в такъв случай, те трябва да са предварително нарязани и времето за готвене се увеличава. Най-бързо се получава с лук, моркови, тиквичка и гъби, но всеки може да включи такива зеленчуци, каквито предпочита.
Ако използвате пресни зеленчуци, в процеса на готвене може да добавите малко сметана, а в случай, че държите на азиатския вкус може да замените сметаната с кокосово мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: