Пърленка със сирена

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 27.07.2018
Пърленка със сирена
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 ч. ч. топла вода
3 с. л. зехтин (олио)
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 пакетче мая

за гарниране:
200 г настърган кашкавал
200 г натрошено сирене
50 г настърган пармезан
20 г разтопено масло
1 скилидка чесън
чубрица на вкус


Начин на приготвяне:
1
Маята и захарта се разтварят в топлата вода и се оставя да шупне. Брашното и солта се сипват в купа и се оформя кладенче. Изсипват се маята и зехтина, замесва се еластично тесто, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя на топло докато удвои обема си.
2
Чесъна се счуква и се смесва с разтопеното масло. Фурната се вкючва на 220 градуса с вентилатор и в нея се поставя тава с дъното нагоре. Тестото се разделя на 4 топки и всяка от тях се разточва на кръг върху хартия за печене. Намазва се с чесновото масло. Отгоре се поръсва с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и пармезан. Поръсва се с чубрица и първата пърленка се слага във фурната с хартията за печене, върху обърнатата тава. Пече се за няколко минути, докато се зачерви.
3
Готовите пърленки се слагат върху решетка да се охладят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: