Пастицио с пилешко

Пастициото и лазанята са два различни варианта на една и съща идея – паста, два вида сос, единият е с месо
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста (червени лингуини)
800 г пилешки пържоли от бут
300 г кашкавал
1 ч. л. риган
2 глави лук
2 скилидки чесън
150 г топено сирене
250 мл животинска сметна
100 мл бяло вино
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пастицио с пилешко
Лукът и чесънът се наситняват. Кожата на пилешките бутчета се маха и месото се нарязва на малки кубчета.
2
Пастицио с пилешко  2
В зехтина се запържва месото, добавя се лукът и щом леко омекне, се слага и чесънът. Сипва се виното и след като течността се изпари, се налива сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да се сгъсти.
3
Пастицио с пилешко  3
Пастата се вари в 5 л подсолена вода, докато стане ал денте, отцежда се и се полива с малко зехтин.
4
Пастицио с пилешко  4
В тава се слага половината от пастата, отгоре се поставя сосът с месото, след това настърганото топено сирене и останалата паста. Накрая се настъргва и кашкавалът и се поръсва с риган.
5
Пастицио с пилешко  5
Пече се в загрята на 180 градуса с вентилатор за 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2019
Аз приготвих ястието с къса паста и към плънката добавих малко гъбки и спанак :) Вкусно!
8.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
вкусно се получи
7.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2014
Много вкусно пастицио! Следващият път обаче ще заменя лингуините с фусили или пене ригате, за да се яде по-лесно и да не се руши толкова.
6.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
Много вкусно се получи, уж е паста като паста, но не съвсем, от печенето във фурната ароматите се смесват много по-добре.
5.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2014
Много вкусна и лесна рецепта. Но не успях да намеря червени лингуини и затова използвх бели. Може би изгубих малко от вида, но вкусът беше страхотен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: