Пастицио

Макарони с месо на фурна
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2004
Пастицио
 
Необходими продукти:
500 г букатини (макарони)
200 мл пилешки бульон
олио за намазване на тавата
галета за поръсване на тавата
1 кг кайма смес
1 буркан стерилизирани домати
1 глава кромид лук
4-5 с. л. олио
1 ч. л. къри
1 ч. л. чубрица
1/4 ч. л. кимион
2 яйца
5 с. л. брашно
100 г масло
500 мл прясно мляко
2 щипки индийско орехче
2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Пастицио
Букатините се варят, като малко преди да станат напълно готови, се изваждат и изцеждат. Поставят се в предварително намаслена и поръсена с галета тава. Заливат се с бульона.
2
Пастицио 2
Доматите и лукът се смилат, за да се получи салца.
3
Пастицио 3
Каймата се запържва в предварително загрятото олио, като се натиска с решетъчна шпатула, за да стане на гранули. Добавя се доматената салца. Подправя се със солта, кърито, чубрицата и кимиона. Сместа се разпределя върху букатините.
4
Пастицио 4
Белият сос се приготвя, като яйцата се разбиват с брашното, добавя се разтопеното масло и всичко се излива във варящото се прясно мляко. Бърка се, докато се сгъсти, като продължава да ври. Сосът се подправя с индийското орехче и солта и се разпределя върху каймата. Пече се на 180 градуса около 40 минути, до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2013
Страхотни с чаша червено вино савършенство!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: