Патешки бутчета с ябълкова гарнитура

Това ястие можете да го поднесете по официален повод, с хубаво вино
Източник: Бон Апети
Дата: 05.03.2013
Патешки бутчета с ябълкова гарнитура
 
Необходими продукти:
2 патешки бутчета
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
2 зелени ябълки „Грени смит”
2 глави червен лук
2 скилидки чесън
30 г корен джинджифил
1 люта чушка
50 мл узо
3 ч. л. дижонска горчица с мед
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патешки бутчета с ябълкова гарнитура

Патешките бутчета се обезкостяват, месото се овкусява със сол и черен пипер, а излишната мазнината се изрязва и се запазва.

 


2
Патешки бутчета с ябълкова гарнитура 2

Месото се ароматизира се с листенцата мащерка, свива се на топка, увива се с алуминиево фолио, като частта с кожата се оставя открита. , върху нея се правят прорези.

 


3
Патешки бутчета с ябълкова гарнитура 3

Слагат се в тавичка, овкусяват се със сол и черен пипер и отгоре и се налива се 1 пръст вода. Пече се в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час.

 


4
Патешки бутчета с ябълкова гарнитура 4

Лукът се обелва и се нарязва на ивички. Ябълките се обелват и се нарязват на кубчета.  В тиган се разтопява част от отделената патешка мазнина. Чесънът, джинджифилът и чушката се нарязват на много ситно и се пържат в разтопената мазнина. Прибавят се ябълките и се сотират закратко. Деглазира се с узото, фламбира се и се изваждат.

 


5
Патешки бутчета с ябълкова гарнитура 5

В същия съд се разтопява още мазнина и в нея се запържва лукът, нарязан на ивички.

 


6
Патешки бутчета с ябълкова гарнитура 6

Когато се карамелизира, се връщат ябълките, дърпа се от огъня, овкусява се с 1 ч. л. от горичицата, сол и черен пипер. Във всяка чиния се слага по 1 лъжица от горчицата, върху нея гарнитура, след това месото и се залива със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: