Патладжан в доматен подлучен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 24.03.2010
Патладжан в доматен подлучен сос
 
Необходими продукти:
800 г патладжани
600 г консервирани домати
4 скилидки чесън
150 г червен или обикновен лук
200 г кашкавал
1 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се нарязват на колелца и се оставят осолени в съд за около 20 минути, за да се отцеди горчивият сок. След това се пържат до златисто и се оставят настрани.
2
Сосът се приготвя, като доматите се пасират, накълцват се лукът и чесънът и се овкусява със сол и черен пипер.
3
Накрая се слага мащерката и се разбърква. С приготвената смес се залива дъното на съда, в който ще се пече. Отгоре се нареждат патладжаните и се настъргва кашкавалът. Пече се на 250 градуса за около 7–8 минути.
 
Съвет:
Ако искате патладжаните да станат по-диетични, можете да ги изпечете на сух тиган, като предварително ги поръсите с капки зехтин.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2018
Аз го направих мешено - сложих и няколко пържени, предварително опечени, чушки, но важен е сосът - перфектен!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2017
И аз се опитах да направя прекрасната рецепта. Стана много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: