Пай от пилешко бутче с картофи

Лека, нискокалорична вечеря за мързеливци
Източник: Звездица
ТИТЛА: Готвач
Дата: 18.03.2017
Пай от пилешко бутче с картофи
Пай от пилешко бутче с картофи
Пай от пилешко бутче с картофи
Пай от пилешко бутче с картофи
Пай от пилешко бутче с картофи
 
Необходими продукти:
4-5 картофа
2 цели пилешки бутчета (без кожа)
2 глави лук
1 средно голям морков
2 яйца
150 г заквасена сметана (или кисело мляко)
150 г майонеза
3/4 ч. ч. брашно (+ за поръсване)
1/2 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Обелените и нарязани на кръгчета картофи се бланшират за 5 минути в кипяща подсолена вода. Отцеждат се. Нареждат се плътно по дъното и стените на намазан с масло и набрашнен съд (аз използвах тава от йенско стъкло), като на дъното се слагат 2 реда.
2
Обезкостените и нарязани на малки кубчета пилешки бутчета се разпределят върху картофите и се поръсват с черен пипер, ригана и малко сол.
3
Нарязаните на полумесеци глави лук се подреждат върху месото, отгоре се поръсва настъргания морков и се подправя с черен пипер и малко сол.
4
Яйцата се разбиват заедно със сметаната и майонезата, добавят се брашното, содата и щипка сол, и с получената смес се залива паят.
5
Пече се 50 минути в загрята на 190 градуса фурна, като през първите 20 минути се пече на средното ниво на фурната, а в останалите 30 минути се сваля на най-ниското ниво, за да се запече добре и отдолу.


6
След изпичане, готовият пай може да се обърне върху подходяща плоска чиния, а може и директно да се разпредели на порции и да се поднесе.

Съвети:
Моля, разгледайте и допълнителните снимки към рецептата.

Ако лукът е твърде воден, възможно е течността да не се изпари изцяло, затова оставете готовото ястие да постои още около 15 минути в изключена фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: