Печена свинска плешка

С фантастична, хрупкава коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свинска плешка
200 мл бяло вино
2 стръка розмарин
сокът от 1 лимон
2 с. л. краве масло
1 ч. л. пушен червен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печена свинска плешка
Розмаринът се наситнява и се смесва със сол и пушения червен пипер.
2
Печена свинска плешка 2
Месото се овкусява с подправката и се запържва много добре в маслото от всички страни.
3
Печена свинска плешка 3
Наливат се виното и лимоновият сок и се похлупва.
4
Печена свинска плешка 4
Пече се 2 часа и 30 минути в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2021
Добре се получи. Сочна , но сложих и вода, за да не стане суха.
6.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2021
Много добре се получи.
5.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2019
И само месцето
4.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2019
Супер вкусна стана! Благодаря! Добавих от мен канапе от печени и пресивани зеленчуци и манатарки с масло
3.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2016
Правя същата рецепта,но поставям месото в плик и пека 2ч на 180 градуса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: