Карфиолени хапки

Дата: 14.02.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 малка глава карфиол
200 г прошуто (на тънки ленти)
50 г сирене „Пармезан“
80 мл студено пресован зехтин
2 стръка мащерка
1 с. л. доматен концентрат
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиолени хапкиКарфиолът се разполовява, след това се нарязва на филии с дебелина от около 1 пръст, които се режат на хапки.
2
Карфиолени хапки 2Слагат се в решетка и се готвят на пара, така че да останат леко хрупкави.
3
Карфиолени хапки 3Пармезанът се настъргва и се разбърква с накълцаната мащерка, доматения концентрат, сол, черен пипер, сухия чесън и половината от зехтина.
4
Карфиолени хапки 4Всяка карфиолена хапка се овкусява със сол и черен пипер и се маже с ароматната смес.
5
Карфиолени хапки 5Увиват се в лентички прошуто.
6
Карфиолени хапки 6Пържат се в загрят зехтин от двете страни – до златисто.
7
Карфиолени хапки 7По желание се поднасят с майонезен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анна коментира рецептата Сконс със сирене
goger се регистрира в сайта.
Aniradeva се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Мъфини с ябълки и канела
Иван Иванов се регистрира в сайта.
Лидија Ефтимова се регистрира в сайта.
Lilyana Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта