Айвар

Дата: 20.09.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг червени чушки
3 люти червени чушки
1 патладжан
100 мл олио
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
АйварСладките чушки, лютите чушки и патладжанът се изпичат. След това се задушават в съд с капак или в плик. Слагат се в цедка и се оставят за около час, да се отцедят от тъмния сок. Обелват се, почистват се от семките и се накълцват.
2
Айвар 2Олиото се загрява в подходящ дълбок съд и накълцаните зеленчуци се готвят на слаб огън, докато сместа се сгъсти, след което се посолява на вкус.
3
Айвар 3Разпределя се в стерилизирани буркани, които се затварят и се оставят да се охладят.


Съвет:
От посоченото количество продукти се получават 2 бурканчета от по 400 г всяко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2017
Това си плаче за малко чесънче :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ani Petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Царевичен хляб
Елеонора Богданова се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Любовна торта
Диана Игнатска се регистрира в сайта.
Роси коментира рецептата Шоколадов фъч
Иса сготви Тутманик
Didka Koprinkova коментира рецептата Кекс - пухкавелко
Radost Shishkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта