Пълнени картофи с пастет

Богато предястие от картофи с вкусна плънка и апетитен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 картофа
4 с. л. зехтин
сол на вкус

за пълнежа:
360 г пастет с гъши дроб Compass
1 с. л. каперси

за гарниране:
50 г сушени домати
50 г зелени маслини (без костилки)
2 люти зелени чушки
2 репички
1 с. л. каперси

за соса:
150 г заквасена сметана
2 с. л. майонеза
1 глава червен лук
2 с. л. сок от лимон
1 с. л. лют сос „Шрирача“
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Пълнени картофи с пастет
Картофите се измиват много добре и се разполовяват.

2
Пълнени картофи с пастет 2
Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия, поливат се със зехтин, посоляват се и се пекат около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор), след което се оставят леко да се охладят.
3
Пълнени картофи с пастет 3
Изпечените картофи се издълбават.
4
Пълнени картофи с пастет 4
Каперсите и издълбаната част от картофите се накълцват.
5
Пълнени картофи с пастет 5
Разбъркват се с пастета.
6
Пълнени картофи с пастет 6
Лодките от картофи се пълнят със сместа.
7
Пълнени картофи с пастет 7
Сушените домати, маслините, лютите чушки, каперсите и репичките се нарязват на ситно.
8
Пълнени картофи с пастет 8
Поръсват се върху пълнените картофи.
9
Пълнени картофи с пастет 9
Лукът се накълцва.
10
Пълнени картофи с пастет 10
Смесва се с лимоновия сок, майонезата, заквасената сметана, лютия сос и сол на вкус.
11
Пълнени картофи с пастет 11
Картофите се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: