Гъби в соев сос

Дата: 27.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г печурки
20 г пресен джинджифил
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
80 мл светъл соев сос
3 с. л. оризов оцет
2–3 с. л. кафява захар „Демерара“
1 ч. л. сухо чили на люспи
 

Начин на приготвяне:
1
Гъби в соев сосДжинджифилът, чесънът и лукът се обелват и се нарязват на ситно.
2
Гъби в соев сос 2В купа се смесват соевият сос, чилито, захарта и оцетът. Бърка се, докато захарта се разтвори.
3
Гъби в соев сос 3Прибавят се лукът, чесънът и джинджифилът и отново се разбърква.
4
Гъби в соев сос 4Гъбите се нарязват надлъжно на парчета с дебелина от 3–4 мм.
5
Гъби в соев сос 5Бланшират се в кипяща, подсолена вода за около 30 секунди. След това се шокират в леденостудена вода. Отцеждат се много добре.
6
Гъби в соев сос 6Мариноват се в получения дресинг поне за 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта