„Хайвер“ от тиквички

Дата: 11.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г червени домати
300 г тиквички
2 скилидки чесън
2 глави лук
2 моркова
1–2 дафинови листа
2 с. л. червен винен оцет
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
„Хайвер“ от тиквичкиДоматите се бланшират в кипяща вода за няколко секунди, след това се охлаждат в леденостудена. Обелват се и се нарязват на едри кубчета.
2
„Хайвер“ от тиквички 2Лукът и морковите се обелват и се нарязват.
3
„Хайвер“ от тиквички 3Тиквичката също се реже на едро.
4
„Хайвер“ от тиквички 4Олиото се загрява в дълбок съд. В него се пускат обелените скилидки чесън и нарязаните лук, моркови и тиквички. Наливат се 50 мл вода и съдът се похлупва. Зеленчуците се задушават, докато омекнат.
5
„Хайвер“ от тиквички 5Добавят се доматите и дафиновият лист и зеленчуците се варят, докато се превърнат в гъст сос.
6
„Хайвер“ от тиквички 6Дафиновият лист се отстранява, зеленчуците се пюрират и се овкусяват със сол, черен пипер и оцет. Охлажда се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2017
Ако приготвя в буркани - колко минути да заваря ????
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта