Печени свински уши

Дата: 22.06.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. свински уши
1/2 ч. л. лют пушен червен пипер
1/2 ч. л. сушен див лук
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
галета за овалване
за соса:
80 мл зехтин
40 мл бял винен оцет
6 филета аншоа
4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
2 с. л. каперси
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печени свински ушиСвинските уши се цепват, за да се измият добре, почистват се от космите с горелка. Варят се в голямо количество вода около час – трябва да омекнат, но не и да са преварени. Охлаждат се.
2
Печени свински уши 2Галетата се смесва с лютия пипер, дивия лук, сухия чесън и сол.
3
Печени свински уши 3Ушите се режат на лентички. Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Печени свински уши 4Овалват се в овкусената галета.
5
Печени свински уши 5Подреждат се в тави с пергаментова хартия на дъното.
6
Печени свински уши 6Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 15 минути.
7
Печени свински уши 7Аншоата, каперсите и магданозът се накълцват, а чесънът се стрива на паста с малко сол.
8
Печени свински уши 8Разбъркват се в купа с горчицата, зехтина, оцета, сол и черен пипер.
9
Печени свински уши 9Поднасят се топли, със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта