Брускети с патладжани

Вкусна идея за предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пълнозърнест хляб с квас
2 патладжана
200 г краве сирене
100 мл зехтин (студено пресован)
40 мл бял винен оцет
2 малки сухи люти чушки
2 скилидки чесън
2 стръка мента
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка копър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Брускети с патладжани
Патладжаните се обелват и се нарязват на шайби. Осоляват се и се оставят да престоят 20 минути, след което се измиват и се подсушават.
2
Брускети с патладжани 2
Намазват се с половината от зехтина и се пекат на грил от двете страни.
3
Брускети с патладжани 3
Чесънът се стрива на паста с малко сол.
4
Брускети с патладжани 4
Магданозът, копърът и ментата се наситняват, а чушките се стриват. От чесъна, билките, лютите чушки, оцетът и останалия зехтин се прави дресинг, който се овкусява със сол и черен пипер.
5
Брускети с патладжани 5
Изпечените, топли патладжани се заливат с дресинга. Оставят се да престоят 20–30 минути.
6
Брускети с патладжани 6
Хлябът се реже на филийки и се запича на грил. Патладжаните се поднасят върху филийките. Поръсват се с натрошено сирене и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2019
Моят патладжан го опекох във фурната. Стана мммммм...
2.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2018
Вкусни! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2018
Супер идея, направихме като част от неделния обяд. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Иванова се регистрира в сайта.
Пламена Николова се регистрира в сайта.
АникаГанева се регистрира в сайта.
Enthusiast се регистрира в сайта.
Gabriela Stoimenova се регистрира в сайта.
Marielazz коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
Diana Tsanekova се регистрира в сайта.
Wedy Addams се регистрира в сайта.
Reinardus Changberg се регистрира в сайта.
Цвети се регистрира в сайта.
Dilyana Tsingileva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: