Картофени палачинки с кайма

Между тънки пластове картофи е скрита изненада – месна, ароматна, много вкусна. Нужна им е само свежа, хрупкава салата или готин сос.
Източник: Бон Апети
Дата: 21.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
250 г свинска кайма (за принцеси) Аз ям!
1 яйце
1–2 с. л. заквасена сметана
1 глава лук
3 с. л. брашно
1/2 ч. л. кимион
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Картофени палачинки с кайма
Картофите се обелват.
2
Картофени палачинки с кайма 2
Настъргват се на ситно ренде.
3
Картофени палачинки с кайма 3
Лукът също се настъргва.
4
Картофени палачинки с кайма 4
Картофите се разбъркват добре с половината от лука, сметаната, яйцето, брашното, сол и черен пипер на вкус.
5
Картофени палачинки с кайма 5
Мляното месо се смесва с останалия лук.
6
Картофени палачинки с кайма 6
Подправя се с кимиона, сол и черен пипер на вкус.
7
Картофени палачинки с кайма 7
В тиган (с незалепващо покритие) се сгорещява олио. С лъжица се гребва от картофената смес и в тигана се оформят средно големи палачинки. Пържат се на умерен огън от едната страна за 2–3 минути.
8
Картофени палачинки с кайма 8
В това време върху всяка една се поставя кайма, оформена като малко сплескано кюфте.
9
Картофени палачинки с кайма 9
Отгоре отново се слага картофена смес, така че добре да покрие каймата.
10
Картофени палачинки с кайма 10
Палачинките се обръщат внимателно и се пържат и от другата страна.

11
Картофени палачинки с кайма 11
По желание се поднасят със свежа салата или заквасена сметана, смесена с малко горчица или хрян.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2023
Много, много вкусни. Опитайте няма да сбъркате.
2.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2020
Препоръчвам, бързо и вкусно ястие!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2018
Направих ги за гарнитура на пилешки бутчета без каймата отвътре. Бяха лесни за приготвяне и много вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: