Лазаня с рагу

Дата: 12.12.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сухи кори за лазаня (без варене)
180 г сирене „Пармезан”
600 г сирене „Моцарела”
за рагуто:
800 г смляно телешко месо (врат и плешка)
200 г пушен бекон
1,2 кг домати от консерва (белени)
1-2 глави лук
3 моркова
3 стръка стеблена целина
5 скилидки чесън
200 мл червено сухо вино Кианти
300 мл телешки бульон
4 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
1 с. л. манатарки на прах
1 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус
за сос „Бешамел”:
1 л прясно мляко
60 г краве масло
60 г брашно
1 жълтък
80 г пармезан
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Лазаня с рагуЗа рагуто загрейте зехтина и в него запържете наситнените лук, чесън, целина и моркови.
2
Лазаня с рагу 2Прибавете смляното месо и наситнения бекон. Запържете при постоянно бъркане, докато стане на трохи с карамелен цвят.
3
Лазаня с рагу 3Налейте виното и бульона и оставете да къкри на слаб огън за 10–15 минути. Прибавете и доматите.
4
Лазаня с рагу 4Овкусете със сол, черен пипер и половината от ситно нарязания босилек. Сложете захарта и манатарките. Оставете да къкри 30-40 минути и свалете от огъня. Прибавете останалия накълцан босилек.
5
Лазаня с рагу 5В друг съд разтопете маслото за соса „Бешамел” и в него запържете брашното до златисто.
6
Лазаня с рагу 6Сипете млякото, предварително загрято, бъркайте постоянно, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. След като дръпнете от котлона, добавете жълтъка и разбъркайте. Накрая поръсете с настъргания пармезан и отново разбъркайте.
7
Лазаня с рагу 7Нарежете моцарелата на шайби, а пармезанът – настържете.
8
Лазаня с рагу 8Намажете дъното на тава с бешамел, отгоре подредете един пласт кори. Върху корите сложете част от рагуто, бешамел, малко от пармезана и моцарелата, кори и редете така, докато свършат продуктите. Завършете с кори, бешамел, моцарела и пармезан.
9
Лазаня с рагу 9Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Печете лазанята за 25 минути. Извадете от фурната, оставете да се охлади 20 минути и нарежете.

Съвет: Сосът трябва да е рядък, защото използваме кори без варене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Detelinka Andonova се регистрира в сайта.
Диляна коментира рецептата Супа от нахут
Ivanka Vasileva се регистрира в сайта.
Svetla Bahova коментира рецептата Чийзкейк с маскарпоне
Svetla Bahova се регистрира в сайта.
Ve6erka коментира рецептата Крем карамел с грейпфрут
Анна коментира рецептата Есенна крем супа
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта