Фарфалe с камамбер и бекон

Комбинация, която си заслужава да опитате
Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста „Фарфалe“
250 г сирене „Камамбер“
80 г сирене „Пармезан“
200 г пушен бекон (цяло парче)
1 глава лук
2 скилидки чесън
600 мл мляко
50 г краве масло
4 стръка мащерка
2 стръка магданоз
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фарфалe с камамбер и бекон
Нарежете лука и чесъна на ситно, а бекона - на ивички. Запържете ги в маслото до златисто.
2
Фарфалe с камамбер и бекон 2
Сипете брашното и разбъркайте. Добавете накълцаната мащерката. Постепенно наливайте прясното мляко, бъркайте непрекъснато. Добавете и 60 г настърган пармезан, разбъркайте хубаво и гответе на умерен огън още около 5 минути. Подправете със сол и пипер на вкус.
3
Фарфалe с камамбер и бекон 3
Сварете пастата в голямо количество подсолена вода, докато стане ал денте. Отцедете я и я изсипете в тава.
4
Фарфалe с камамбер и бекон 4
Налейте соса при пастата и разбъркайте. Отгоре поръсете останалия пармезан и подредете нарязания на парчета камамбер.
5
Фарфалe с камамбер и бекон 5
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете ястието за около 15 минути. Сервирайте с накълцания магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: