Паста с грах

Дата: 15.03.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за сместа за наденици:
500 г свинска плешка
1 ч. л. семена от резене
3-4 зърна бахар
10 г сол
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
тънки свински черва
за пастата:
400 г спагети
200 г замразен грах
300 г от каймата за наденици
100 г сирене „Пармезан“
1 глава лук
2 скилидки чесън
40 г сушени домати (в зехтин)
200 мл течна животинска сметана
30 мл зехтин
200 мл бяло вино
4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Паста с грахНарежете месото на кубчета с големина 2-3 см.
2
Паста с грах 2Счукайте резенето и бахара в хаванче. Овкусете месото със сол, резенето, бахара и прясно смлян черен пипер.
3
Паста с грах 3Смелете месото. Заделете 300 г за пастата (защото за нея не е необходимо да е в черва). Останалото количество напълнете в тънки свински черва и оформете наденички за скара, например.
4
Паста с грах 4Нарежете на ситно лука и чесъна. Половината грах пасирайте със сметаната.
5
Паста с грах 5В дълбок тиган загрейте зехтина. С лъжица слагайте от каймата и гответе на умерен огън до златисто. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.
6
Паста с грах 6Налейте виното. Прибавете пасирания със сметаната грах, нарязаните на ситно сушени домати и оставете на слаб огън.
7
Паста с грах 7Сварете спагетите до степен ал денте в голяма тенджера с вода и морска сол.
8
Паста с грах 8Сипете останалия грах в соса, овкусете с мащерката, сложете сварените спагети.
9
Паста с грах 9Настържете пармезана, заделете малко за украса, а останалия разбъркайте със спагетите. Налейте 1–2 черпака от водата от варенето и разбъркайте хубаво.
10
Паста с грах 10Подправете със сол и пипер на вкус. Сервирайте спагетите със заделения настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Даниела Грозденина се регистрира в сайта.
Elena Angelova се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Фалафели
Яндже сготви Брауни
Спасов коментира рецептата Лесен ябълков сладкиш
ani_borisowa коментира рецептата Дип от патладжани
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта