Лазаня „Болонезе“ в йенска тавичка

Дата: 31.10.2018
ТИТЛА: Експериментатор
Лазаня „Болонезе“ в йенска тавичкаЛазаня „Болонезе“ в йенска тавичкаЛазаня „Болонезе“ в йенска тавичка
 
Необходими продукти:
500 г кайма смес
(70% свинско/30% телешко)
2 моркова
1 глава лук
1 бурканче лютеница
300 г кашкавал
500 г кори за лазаня
50 мл олио
подправки на вкус:
сол
черен пипер
босилек
риган
червен пипер
за бешамела:
1 л прясно мляко
125 г краве масло
300 г брашно
20 мл олио
1 щипка сол
1 щипка бял пипер
1 щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:
1
Обелете и почистите лука и морковите и ги настържете на едро ренде. Загрейте олиото и запържете лука и морковите до омекване. Размесете каймата в малко вода и я добавете към зеленчуците. Доразбийте с тел, за да стане на трохи. Когато е добре запържена, изсипете лютеницата, овкусете с подправките, долейте малко вода и оставете да къкри на тих огън, докато се сгъсти.
2
Когато е готово, дръпнете съда от котлона и на негово място поставете друг съд, в който ще готвите бешамела. Капнете на дъното малко олио и оставете маслото да се разтопи. След това добавете брашното и го пържете, докато замирише приятно. Накрая налейте млякото, овкусете с подправките и бъркайте, докато се сгъсти.
3
Щом и бешамелът е готов, е време за сглобяване на лазанята. На дъното на йенска тавичка поставете малко бешамел, наредете кори за лазаня, сложете малко болонезе. По желание може да поръсите с настърган кашкавал (както направих аз) и да добавите още малко бешамел. Редувайте така, до изчерпване на продуктите.
4
Накрая завършете с бешамел и сложете лазанята да се запече за около 30 минути в загрята на 190 градуса фурна. Щом това време изтече, извадете лазанята, поръсете обилно с настърган кашкавал и допечете за още 10 минути до приятен златист загар или докато кашкавалът леко се разтопи - както предпочитате.
Поднесете лазанята още топла с чаша бяло вино.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта