Пица с пилешки гърди и коприва

Дата: 22.10.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г тесто за пица
2 с. л. краве масло
2 скилидки чесън
1 малка глава лук шалот
1 пакет коприва (около 100 г)
200 г заквасена сметана
250 г сирене „Моцарела“
200 г пилешко филе „Градус“
60 г сирене „Пармезан“
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пица с пилешки гърди и коприваКопривата се почиства и се бланшира в кипяща подсолена вода. Отцежда се и се потапя в леденостудена вода.
2
Пица с пилешки гърди и коприва 2Изстисква се и се накълцва.
3
Пица с пилешки гърди и коприва 3Чесънът и лукът се наситняват и се запържват в маслото.
4
Пица с пилешки гърди и коприва 4Добавя се копривата и се запържва за кратко. Дърпа се от огъня.
5
Пица с пилешки гърди и коприва 5Тестото се разделя на две и се оставя да втаса за 15–20 минути.
6
Пица с пилешки гърди и коприва 6Всяка топка тесто се разточва на кръгла кора върху набрашнен плот. Намазват се със сметаната.
7
Пица с пилешки гърди и коприва 7Поръсват се настъргана моцарела. След това се слага от копривата.
8
Пица с пилешки гърди и коприва 8Пилешкото филе се нарязва на тънко.
9
Пица с пилешки гърди и коприва 9Парчетата пилешко се подреждат върху пицата. Овкусява се със сол и черен пипер.
10
Пица с пилешки гърди и коприва 10Пиците се пекат, една по една, в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) върху камък за пица.
11
Пица с пилешки гърди и коприва 11Изпечените пици се поръсват с пармезан, оформен на люспи с помощта на белачка.


Съвет:
Ако нямате камък за пица, използвайте тава. Нагорещете я предварително в силно загрята фурна, след това намажете дъното й с малко зехтин и сложете пицата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта