Паста с пилешко рагу и домати

Ароматна и много вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г талиатели
250 г пилешка пържола от бут (без кожа)
250 г пилешко филе
150 г чери домати
100 г сирене „Пармезан“
150 мл червено вино
80 мл зехтин
4 скилидки чесън
1–2 домата (белени)
1/2 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с пилешко рагу и домати
Пилешкото месо се смила в месомелачка на едрата решетка.
2
Паста с пилешко рагу и домати 2
Чесънът се накълцва. В подходящ съд се загрява зехтинът, слагат се каймата и чесънът, посоляват се и се оставят да се запържат.
3
Паста с пилешко рагу и домати 3
Налива се виното и се разбърква. След 2–3 минути се слагат обелените и нарязани на кубчета домати.
4
Паста с пилешко рагу и домати 4
Добавя се половината от накълцания босилек, овкусява се със сол и черен пипер. Наливат се около 200 мл вода и се готви около 20 минути на много слаб огън.
5
Паста с пилешко рагу и домати 5
Талиателите се сваряват в подсолена вода до степен ал денте. Прехвърлят се при соса.
6
Паста с пилешко рагу и домати 6
Добавят се и разполовените чери домати. Разбърква се.
7
Паста с пилешко рагу и домати 7
Талиателите се сервират с останалия накълцан босилек и с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: