Нудли с патешко в уок

Дата: 28.05.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. патешко магре
1 пакет китайски нудли с яйца (500 г)
30 г пресен джинджифил
4 стръка пресен лук
4 скилидки чесън
2 червени тайландски люти чушки
2 жълти калифорнийски чушки
150 мл пилешки бульон
70 мл олио
30 мл оризов оцет
40 мл светъл соев сос
20 мл тъмен соев сос
2 с. л. царевично нишесте
1 с. л. кафява захар
 

Начин на приготвяне:
1
Нудли с патешко в уокПатешкото се реже на тънки парчета, поръсва се с нишестето, полива се със светлия соев сос и оцета и се разбърква. Оставя се за 40 минути в хладилник.
2
Нудли с патешко в уок 2Нудлите се сваряват във вода, според упътването на опаковката.
3
Нудли с патешко в уок 3Жълтите чушки се режат на ивички, лютите чушки – на шайби, а пресният лук, чесънът и джинджифилът – на ситно.
4
Нудли с патешко в уок 4Половината олио се загрява в уок. В него за кратко се пържат чесънът, джинджфилът и лютата чушка.
5
Нудли с патешко в уок 5Добавят се ивичките жълта чушка и половината от пресния лук. Запържват се за кратко, трябва да останат хрупкави в средата. Изваждат се.
6
Нудли с патешко в уок 6В съда се налива останалото олио и щом се загрее добре, се слага маринованото патешко месо.
7
Нудли с патешко в уок 7Запържва се до златисто и се връщат зеленчуците. Овкусява се с тъмния соев сос и захарта. Разбърква се.
8
Нудли с патешко в уок 8Накрая се прибавят нудлите и бульонът. По желание сосът се сгъстява с лъжица нишесте, разтворено във вода.
9
Нудли с патешко в уок 9Ястието се разбърква и се отстранява от котлона. Поръсва се с останалия пресен лук и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Кристина Красимир Сарови се регистрира в сайта.
Иванина се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Пиле „Тетрацини“
SuperMag коментира рецептата Муртабак с телешко и зеле
SuperMag коментира рецептата Соленки с лимец и сирене
SuperMag коментира рецептата А ла чийзкейк
SuperMag коментира рецептата Зелен боб в гювеч
SuperMag коментира рецептата Нахутена шакшука
SuperMag коментира рецептата Пиката ала миланезе
SuperMag коментира рецептата Целувчен милфьой с малини
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта